Presse og nyt

05. marts, 2013

847 mia. kr. gæster København i dag

Det er et rekordhøjt milliardbeløb, der samles i dag, når årets Nordic Fundraising Summit skyder investormøder i gang, arrangeret af DVCA - den danske venture- og kapitalfondsforening.

Investeringer er vejen ud af krisen. Det er budskabet, når DVCA- den danske brancheforening for venture- og kapitalfonde i dag samler investorer fra hele verden. For femte år i træk afholdes Nordic Fundraising Summit i København med formålet at matche milliarder med investeringsmuligheder.

”Der har igen i år været en enorm interesse fra fonde og investorer. De har det største milliardbeløb med til dags dato til potentielle investeringer, der forhåbentlig vil betyde flere investeringer i Danmark,” siger Jannick Nytoft, der er adm. direktør i DVCA.

Tiltrækker globale investorer

Det er investorer, venturefonde og kapitalfonde fra hele verden, der samles for at tale om potentielt samarbejde. Hele 25 globale investorer i kapital- og venturefonde har fundet vej til København i dag. Investorerne er fra fx pensionskasser, forsikringsselskaber eller universitetsformuer, og de er klar til at skyde milliardbeløb i de 45 venture- og kapitalfonde.

De mange milliarder vil dermed kunne ende som investeringer i kapitalhungrende danske virksomheder og føre nye arbejdsplader og vækst med sig.

”Investeringer er den eneste vej ud af krisen for Danmark, hvis vi for alvor skal få vendt udviklingen af den vækstkrise, vi befinder os i,” siger Jannick Nytoft og fortsætter:

”Derfor er håbet selvfølgelig også, at et arrangement som vores i dag, på den korte bane kan føre til nye investeringssamarbejder, der på den lange bane sender vækstkapital ud og arbejde i virksomhederne og dermed skaber til nye job i Danmark,” siger han.

Investeringer sikrer jobskabelse

Antallet af ansatte i kapitalfondenes virksomheder steg globalt fra 565.000 i 2010 til 587.000 i 2011, hvoraf mange af de nye stillinger var at finde i Danmark. Jobskabelsen tror DVCA fortsat på vil udvikle sig positivt i fremtiden.

”Det kræver dog, at politikerne øjner muligheden og skaber langt mere attraktive rammevilkår til investorer. Sker det, vil en god bid af milliardbeløbet blive investeret i Danmark,” mener Jannick Nytoft.

Nordic Fundraising Summit skydes i gang fra morgenstunden, hvor et par af branchens erfarne folk fra den blandt andre den norske oliefond Argentum vil præsentere tidens trends inden for kapitalfondsmarkedet. Her vil der også blive talt regulering, når aspekter af EU’s direktiv AIFM er på dagsordenen.