Pressemeddelelser

Årets venture- og kapitalfond fundet
01. nov. 2016
VF Ventures blev i dag hædret som årets venturefond for milliardsuccesen Universal Robots. Årets kapitalfond blev Via Equity, som bl.a. har rejst 1 mia. kr. til opkøb af nye virksomheder. Axcelfuture, en tænketank, vandt den særlige DVCA-pris.
Så vilde er Storbritannien med iværksættere
05. sep. 2016
Danske iværksættere og investorer er grønne af misundelse over vilkårene i UK. Kæmpemæssige fradrag for investeringer i iværksætteri, attraktive vilkår for medarbejderaktier og et velfungerende børsmarked for SMV'er. Det er briternes opskrift på succes.
2025-plan: Investorerne glade for udsigt til nyt investorfradrag
30. aug. 2016
Regeringen vil indføre en skatterabat til private, der investerer i iværksætteri. DVCA, den oprindelige ophavsmand til forslaget, er meget tilfredse.
Kapitalfondenes 2025-plan skal sikre 230.000 job
19. aug. 2016

Kapitalfonde har investeret 90 mia. kr. i danske virksomheder, og fondene spiller en større og større rolle i økonomien. I dag fremlægger kapitalfondenes brancheorganisation DVCA et vækstudspil forud for de politiske 2025-forhandlinger.

Kapitalfonde trodser vækstkrisen - og poster milliarder i danske virksomheder
21. jun. 2016

Kapitalfonde satte investeringsrekord i 2015 og købte virksomheder for en samlet sum af 36,5 mia. kr. Det viser det netop offentliggjorte årsskrift fra DVCA, brancheforeningen for venture- og kapitalfonde. I alt omsatte de kapitalfondsejede selskaber for 141 mia. kr. og tjente 15 mia. kr.

Milliard-exit af Sitecore gør til Stig Hølledig til årets business angel
26. maj. 2016
Stig Hølledig var tidligere i år med til at overdrage aktiemajoriteten i Sitecore til svenske EQT til en værdiansættelse på 1 milliard Euro. Det sikrede ham i dag DVCA-prisen som årets business angel.
Investorer jubler over udsigt til investorfradrag
27. apr. 2016
Et politisk flertal vil indføre en skatterabat til private, der investerer i iværksætteri. DVCA, den oprindelige ophavsmand til forslaget, har svært ved at få armene ned.
DVCA vil sætte de private pensionsformuer fri
13. apr. 2016
Mere lempelige krav til private pensionsopsparere skal frigøre et milliardbeløb til investeringer i dansk iværksætteri. DVCA ønsker en mindre bureaukratisk pensionslovgivning og vil fjerne loftet over, hvor meget private må investere i unoterede virksomheder.
1.100 mia. kr. leder efter muligheder i Danmark
02. mar. 2016

Milliardinvesteringer i danske virksomheder kan blive resultatet. Når investorer med en samlet formue på 1.100 mia. kr. de næste to dage deltager i Nordic Fundraising Summit.

3 ud af 4 industrivirksomheder forventer mangel på arbejdskraft
08. dec. 2015

Det skrøbelige opsving i dansk økonomi risikerer at blive kvalt af flaskehalse. En ny undersøgelse fra DVCA, viser, at 3 ud af 4 industrivirksomheder vil mangle kvalificererede medarbejdere, såsom ingeniører og smede, om få år.

Regeringens vækstudspil er et kærkomment rygstød til vækstvirksomheder og business angels
23. nov. 2015
Regeringens vækstudspil giver med oprettelsen af Dansk Vækstkapital II de danske vækstvirksomheder en saltvandsindsprøjtning på 3 milliarder kroner. DVCA, brancheforeningen for venture- og kapitalfonde, glæder sig over regeringens udspil, som også gør det mere attraktivt for business angels at investere i start up-virksomheder.
Venture- og kapitalfonde glæder sig over mulighed for aktieaflønning
19. nov. 2015
Finansloven gør det lettere for virksomheder at aktieaflønne de ansatte. DVCA, brancheforeningen for venture- og kapitalfonde, ser det som et godt skridt på vejen mod at gøre aktieaflønning attraktivt i Danmark.
DVCA: Politikerne svigter den private forskning
17. nov. 2015

Virksomhedernes udgifter til forskning og udvikling ligger på det laveste niveau siden 2008. Dermed går Danmark glip af innovation, vækst og private arbejdspladser. DVCA vil løse problemet ved at fjerne politiske barrierer og lette virksomhedernes adgang til udenlandsk arbejdskraft.

DVCA: Mangel på udenlandske ingeniører bremser danske vækstvirksomheder
04. nov. 2015

Det spirende opsving i økonomien risikerer at gå i stå, hvis virksomhederne ikke har adgang til kvalificeret arbejdskraft. En ny analyse fra DVCA viser, at 2 ud af 3 højteknologiske virksomheder mangler udenlandsk arbejdskraft om få år.

Vækstfonden og Christian Motzfeldt vinder DVCA-prisen 2015
03. nov. 2015

Vækstfonden og direktør Christian Motzfeldt blev i dag hædret for en mangeårig indsats for at udvikle den danske venturebranche. EQT vandt prisen som årets kapitalfond og SEED Capital blev årets venturefond.

Kvartalsanalyse: Venturefonde fortsætter rekordinvesteringer
26. jun. 2015

De danske venturefonde fortsætter den høje investeringsaktivitet i nye vækstvirksomheder samtidig med, at de afhænder succes-virksomheder som Universal Robots, Endomondo og EpiTherapeutics. Særligt i de tidlige opstartsfaser øges investeringsaktiviteten.

Kapitalfonde købte danske virksomheder for 32 mia. kr. i 2014
18. jun. 2015

Der blev investeret et rekordstort milliardbeløb i danske virksomheder sidste år af danske og internationale kapitalfonde. Det viser det netop offentliggjorte årsskrift fra DVCA, brancheforeningen for venture- og kapitalfonde. I alt omsatte de kapitalfondsejede selskaber i 2014 for 208 mia. kr. og tjente 10,8 mia. kr.

Kapitalfonde forventer mange flere opkøb og salg i 2015
15. jun. 2015

To ud af tre kapitalfonde forventer, at antallet af opkøb og exits i Danmark vil stige i det andet halvår af 2015 i forhold til andet halvår af 2014. Det viser en ny undersøgelse, som DVCA har gennemført blandt de kapitalfonde, som er aktive på det danske marked og medlem af DVCA.

Libratone-stifter kåret til årets business angel 2015
22. maj. 2015

Det blev medstifteren af højtaler-virksomheden Libratone, Tommy Andersen, der i går løb med prisen som årets business angel 2015 ved det store business angel-årsmøde i Odense.

Høj exit-aktivitet blandt danske business angels
21. maj. 2015

Der er fuld fart på de danske business angels, der har lagt den økonomiske krise bag sig. En rundspørge viser, at 2014 bød på fortsat høje investeringer, rekordmange exits og solide afkast.

DVCA: Regeringen gør det mere attraktivt for vækstvirksomheder at investere i forskning
08. maj. 2015

Regeringens forslag om mere fleksibel indretning af skattesystemet for opstartsvirksomheder, der har store udgifter til forskning og udvikling, vækker glæde i DVCA. Forslaget vil bidrage til, at Danmark bliver en stærkere vækstnation.

2.000 milliarder investeringskroner kommer til København
04. mar. 2015

Der er en unik mulighed for at tiltrække investeringer til Danmark, når DVCA, brancheforeningen for venture- og kapitalfonde, i dag og i morgen afholder Nordic Fundraising Summit. Investorer, der forvalter et beløb større end den samlede danske økonomi, mødes med venture- og kapitalfonde for at samarbejde om at finde attraktive investeringer.

Børsen: Kapitalfonde sælger sunde virksomheder
03. mar. 2015

De virksomheder, der bliver børsnoteret af kapitalfonde, udkonkurrerer i mange tilfælde det øvrige aktiemarked. Selvom det i medierne til tider kan fremstå anderledes, så skaber virksomheder, der købes af kapitalfonde, ikke kun værdi, så længe de er ejet af kapitalfondene. De skaber i høj grad også værdi for deres nye ejere, når de børsnoteres, skriver Ole Steen Andersen, formand for DVCA, og Jannick Nytoft, adm. direktør i DVCA i et debatindlæg i Børsen.

Kapitalfonde investerer i hele Danmark – også i udkantsområderne
24. feb. 2015

En stor gennemgang af kapitalfondes køb af danske virksomheder siden årtusindeskiftet viser, at kapitalfondene investerer i flere virksomheder i udkantsområderne end i resten af Danmark, hvis man sammenholder med, hvor mange der bor i udkantsområderne.

Kvartalsanalyse: Rekordmange salg i danske venturefonde
19. feb. 2015

2014 blev et nyt rekordår for det danske venturemarked. Venturefondenes investeringer steg 10 pct. i forhold til 2013, og antallet af exits slog rekord med 24 salg og børsnoteringer i løbet af 2014. Det viser netop opgjorte tal fra Vækstfonden og DVCA, brancheforeningen for venture- og kapitalfonde.

Kvartalsanalyse: Investeringsrekord i Venturefondene
17. dec. 2014

Venturefondenes investeringer har det seneste år været på det højeste niveau siden før finanskrisen. En gruppe af ledende venturefonde har investeret for i alt 1,7 mia. kr. Det fremgår af en ny kvartalsanalyse fra Vækstfonden og DVCA, Brancheforeningen for venture- og kapitalfonde i Danmark.

Kvartalsanalyse: Venturefonde sætter fart på virksomhedssalg
03. okt. 2014

Efter at have ligget underdrejet i en årrække efter finanskrisen, er der atter kommet gang i handlerne med venturefinansierede virksomheder. Antallet af virksomhedssalg (exits) er i kraftig stigning, og flere vækstvirksomheder noteres på fondsbørsen. Det viser den seneste kvartalsopgørelse fra Vækstfonden og DVCA - Brancheforeningen for venture- og kapitalfonde i Danmark.

Maj Invest Equity vinder pris som årets kapitalfond efter imponerende exits
16. sep. 2014

Maj Invest Equity modtog i dag DVCA’s pris som årets kapitalfond efter en række succesfulde virksomhedssalg (exits). Årets venturepris gik til Northzone for at skabe kontinuerligt høje afkast til investorerne.

Kapitalfonde tror på vækst og stigende priser det kommende år
15. sep. 2014

Det bobler af optimisme blandt de danske kapitalfonde, som forventer stigende priser, øget omsætning og vækst i indtjeningen hos deres porteføljevirksomheder i de kommende 12 måneder. Det viser en ny rundspørge blandt kapitalfondene foretaget af DVCA – Brancheforening for kapital- og venturefonde.

Kvartalsanalyse: Venturefonde klar til at skrue op for investeringerne
15. jul. 2014

De danske venturefonde skruer kraftigt op for forventningerne til investeringsaktiviteten. Samtlige venturefonde vil således investere et større beløb, mens otte ud af ti forventer at øge antallet af investeringer i danske iværksættervirksomheder i det følgende kvartal. Det fremgår af den seneste kvartalsopgørelse fra Vækstfonden og DVCA, Brancheforeningen for venture- og kapitalfonde i Danmark.

Kapitalfonde øger aktiviteterne i Danmark
26. jun. 2014

Kapitalfondene er ved at lægge krisen bag sig og øger nu deres aktiviteter i Danmark. I 2013 voksede såvel omsætning som indtjening i kapitalfondenes selskaber mere, end markedet som helhed. Samtidig steg antallet af virksomhedshandler, hvor kapitalfonde var involveret, og der er også i 2014 udsigt til pæn vækst, fremgår det af en ny undersøgelse fra DVCA, Brancheforeningen for kapital- og venturefonde.

Danske Business Angels klar til comeback efter krisen
22. maj. 2014
Danmarks første landsdækkende årsmøde for business angels løber af stablen i Odense den 22. maj. Mere end 100 forretningsengle og partnere deltager i arrangementet, hvor der sættes fokus på branchens vilkår efter finanskrisen. Samtidig offentliggøres en ny undersøgelse, der viser fornyet investeringslyst blandt de danske business angels.
EU-patentdomstol vil styrke danske vækstvirksomheder
21. maj. 2014

Danske vækstvirksomheder er ikke i tvivl: Danmark bør stemme ja til EU-patentdomstolen, mener et overvældende flertal på 82 pct. af de adspurgte virksomheder i en ny spørgeskemaundersøgelse foretaget af DVCA, brancheforeningen for venture- og kapitalfonde.

DVCA: Nyt erhvervsskatteudvalg skal fokusere på vækst
08. maj. 2014

Skattepolitik er også erhvervspolitik. Derfor glæder DVCA – brancheforeningen for venture-, kapitalfonde og business angels – sig over, at Regeringen har besluttet at nedsætte et nyt erhvervsskatteudvalg, som skal gøre det lettere at etablere og drive virksomhed i Danmark.

Regeringens vækstudspil et stort skridt i den rigtige retning
06. maj. 2014

DVCA – brancheforeningen for venture- og kapitalfonde samt business angels - hilser velkommen, at regeringen i sit nye skatteudspil vil arbejde for Dansk Vækstkapital II og indførelse et straksfradrag på 650.000 kr. for investering i
nye virksomheder. Eneste malurt i bægeret er, at den såkaldte iværksætterskat på udbytter ikke fjernes helt, mener DVCA.

Kvartalsanalyse: Ventureinvesteringer i rekord efter krisen
21. mar. 2014

Ventureselskaberne har lagt krisen bag sig og øger nu deres investeringer i danske iværksættervirksomheder. Sidste år løb de samlede danske ventureinvesteringer op i omkring 2 mia. kr. - det højeste niveau efter finanskrisen. Samtidig får venturefondene stadig flere henvendelser om konkrete investeringsmuligheder, viser ny analyse fra Vækstfonden og DVCA – den danske venture- og kapitalfondsforening.

Over 1 billion investeringskroner til København
05. mar. 2014

Et svimlende beløb på mere end 1 billion kr. er med i investeringsposen i dag på årets Nordic Fundraising Summit, arrangeret af DVCA - den danske venture- og kapitalfondsforening.

Kapitalfondsejede virksomheder lover nytårsvækst
02. jan. 2014

2014 tegner sig godt for de danske virksomheder med en kapitalfond som ejer. En dugfrisk undersøgelse viser, at mere end halvdelen af selskaberne tror på, at investeringsniveauet løftes i det nye år.

Produktivitetskommission foreslår nye skatteregler til venture
17. dec. 2013
Vækstvirksomheders skatteregler skal lempes, hvis vi skal skabe højere produktivitet. Produktivitetskommissionen forslår nu en fuldstændig fjernelse af begrænsningen på fremførsel af underskud.
Endeligt farvel til iværksætterskatten vil skabe milliardinvesteringer
13. dec. 2013
Der er et stort investeringspotentiale at hente, hvis den sidste rest af iværksætterskatten fjernes. Det viser ny undersøgelse fra investorernes brancheforening, DVCA. Danske iværksættere går i disse år glip af milliardinvesteringer.
Kvartalsanalyse: Ventureinvesteringer fortsætter optur
11. dec. 2013

Det går godt på det danske venturemarked, der fortsat skyder flere penge i danske vækstvirksomheder. Nyrejst fond spår også fremtiden lys for flere investeringer i nye virksomheder.

Finanslov sikrer højere skattekreditter til vækstlaget
26. nov. 2013
Ny finanslov sikrer højere skattekreditter fra næste år. Aftalen betyder bedre muligheder for vækstvirksomheders forskning og udvikling. En vigtig sejr for Vækstdanmark, mener DVCA – den danske venture- og kapitalfondsforening.
Kapitalfonde på vej med nye investeringer
03. okt. 2013
Flere virksomheder kan se frem til at få en kapitalfond som ejer. Halvdelen af de danske kapitalfonde vil lave nye investeringer det kommende år, viser ny undersøgelse fra den danske kapitalfondsforening, DVCA.
Kapitalfondsejerskab øger virksomheders værdi
02. okt. 2013
Når en virksomhed bliver købt af en kapitalfond, bidrager det til at øge virksomhedens værdi. Det mener hele 84 pct. af lederne i kapitalfondsejede selskaber i en helt ny undersøgelse fra revisions- og rådgivningsfirmaet KPMG.
Boom i virksomhedshandler i sigte
20. aug. 2013

Der vil blive købt og solgt markant flere virksomheder de kommende tolv måneder end tidligere, spår eksperter. Der åbnes yderligere for pengepungen, og der vil ske en mærkbar stigning i handlen med danske virksomheder. Sådan lyder den konkrete vurdering fra tre ud af fire rådgivere i corporate finance branchen, der rådgiver ved køb og salg af virksomheder, i en ny undersøgelse foretaget af DVCA – foreningen for danske investorer

Kvartalsanalyse: Venturekronerne går til nye projekter
25. jun. 2013

Det er friske virksomheder, der høster venturepengene for tiden, viser ny kvartalsanalyse fra DVCA - den danske venture- og kapitalfondsforening og Vækstfonden. Venturefondene er i gang med at opbygge deres nye porteføljer.
Kapitalfondsejede virksomheder storinvesterer
24. jun. 2013

De kapitalfondsejede virksomheder investerer 15 pct. mere i gennemsnit end sammenlignelige virksomheder. Samtidig er der også kommet godt gang i virksomhedshandlerne, viser nyt DVCA årsskrift for 2012/2013, der præsenteres i dag.
Investorer tilfredse med vækstplanens landing
24. apr. 2013

DVCA – den danske venture- og kapitalfondsforening ser mange vækstmuligheder i den endelige vækstplan, der nu er landet ved forhandlingsbordet i Finansministeriet. Højere skattekreditter er en sejr for Vækstdanmark, mener adm. direktør.

Ændrede skatteregler koster danske IT-job
16. apr. 2013

Danmark taber både IT-arbejdspladser og nye IT-virksomheder som følge af regeringens ændrede skatteregler, viser ny undersøgelse. DVCA og IT-Branchen opfordrer nu i fællesskab til at få fjernet reglerne igen.

Skatteregler lammer biotek
04. apr. 2013

Regeringens ændrede skatteregler dræber danske biotekvirksomheder, viser brancheforeningers nye undersøgelse.
Kvartalsanalyse: Venturebranchen træder ud af krisen
22. mar. 2013

En stor investeringsfremgang på mere end 60 pct. i 4 kvartal af 2012 sammenlignet med året før er at finde i en dugfrisk kvartalsanalyse af venturemarkedet foretaget af DVCA – den danske venture- og kapitalfondsforening og Vækstfonden.

847 mia. kr. gæster København i dag
05. mar. 2013

Det er et rekordhøjt milliardbeløb, der samles i dag, når årets Nordic Fundraising Summit skyder investormøder i gang, arrangeret af DVCA - den danske venture- og kapitalfondsforening.

Vækst-ros til regeringen
26. feb. 2013

DVCA – den danske venture- og kapitalfondsforening får med regeringens udspil flere vækstønsker opfyldt. Højere skattekreditter og sænkelse af selskabsskatten høster stor ros.

DVCA: Selskabsskattesænkelse ikke ambitiøs nok
25. feb. 2013
Der er ros fra de danske investorers brancheforening, DVCA, for, at regeringens kommende vækstpakke ser ud til at sænke selskabsskatten. Det er dog langt fra ambitiøst nok, lyder kritikken.
Danske business angels milliardinvesterer i dansk iværksætteri
05. feb. 2013

Englestøv til iværksætternød. En ny undersøgelse af de københavnske business angels afslører, at de hver har investeret op mod 1 mio. kr. i vækstiværksættere sidste år.

Regeringens skatteretorik koster arbejdspladser
10. jan. 2013
Regeringens skatteretorik er skadelig for udviklingen af det danske arbejdsmarked. Ny undersøgelse viser, at danske skatteadvokater mener, at retorikken har kostet arbejdspladser.
Kapitalfondsejede virksomheder lover vækst og nye job forude
02. jan. 2013

2013 lover godt for de kapitalfondsejede virksomheder. Et stigende investeringsniveau og en høj
organisk vækst er, hvad der venter forude, viser ny undersøgelse af de kapitalfondsejede virksomheders forventninger til den kommende tid. Kapitalfondsselskaberne vil skabe vækst.

Ny lov bremser internationale investeringer i Danmark
13. dec. 2012
Danmark står med den nye lov L10 til at miste 1 mia. kr. årligt i internationale investeringer, viser flere undersøgelser. Udsigt til dobbeltbeskatning betyder, at Danmark fravælges som investeringsland.
Skatteforhold hæmmer dansk venturesucces
02. okt. 2012
Danske skatteforhold får en lussing i ny ventureundersøgelse, der udpeger skat som største hæmsko for at skabe nye venturesucceser.
DVCA imod tysk forslag om forbud mod banklån til kapitalfonde
27. sep. 2012

Den danske venture- og kapitalfondsforening, DVCA, raser mod dagens nyhed om, at Tysklands tidligere finansminister og sandsynlige kandidat til kanslerposten for de tyske socialdemokrater, Peer Steinbrück, foreslår hård regulering af de finansielle markeder, herunder at banker skal forbydes udlån til kapitalfonde. Det har Per Stenbrück i dag udtalt til Unquote.com.

Radikale Venstre modtager pris for bekæmpelse af iværksætterskatten
20. sep. 2012
Radikale Venstre modtog her til aften årets DVCA-pris for sin kamp mod iværksætterskatten.
Succesfuld it-investering udløser titel som årets business angel
20. sep. 2012
Business angel-investoren Stig Hølledig modtog her til aften DVCA-prisen som årets business angel for sin yderst succesfulde investering i det danske softwarefirma Sitecore. Årets venturepris gik igen i år til Novo Ventures, mens årets private equity hus blev Nordic Capital.
Kvartalsanalyse: Venturemarkedet på mere sikker kurs
28. jun. 2012

Med investeringer for ca. 440 mio. kr. i 1. kvartal, hvilket er næsten 100 mio. kr. mere end i 1. kvartal 2010, ser det danske venturemarked ud til at stabilisere sig. Det viser en spritny kvartalsanalyse af venturemarkedet foretaget af DVCA – den danske venture- og kapitalfondsforening og Vækstfonden.

Kapitalfonde bidrager med 1 mia. kr. ekstra i skatteindtægter til staten
27. jun. 2012

En milliard kroner i kassen. Nye beregninger viser, at kapitalfondes aktive ejerskab i gennemsnit bidrager med 1 mia. kr. årligt i ekstra skatteprovenu. Det afslører DVCAs nye årsskrift, der også viser, at kapitalfonde igen i 2011 skabte flotte resultater – fortsat bedre end sammenlignelige børsnoterede selskaber.

DVCA: Farvel til iværksætterskatten er en stor sejr for VækstDanmark
22. jun. 2012
Det er med stor jubel, at DVCA modtager nyheden om, at den netop indgåede skattereform smider iværksætterskatten på porten. Som navngiver til iværksætterskatten og hovedkritikker af denne voldsomt skadelige skat, er det en stor sejr for VækstDanmark mener DVCA - den danske venture- og kapitalfondsforening.
DVCA storjubler over endeligt farvel til iværksætterskatten
29. maj. 2012

Det er med stor glæde, at DVCA modtager nyheden om, at iværksætterskatten nu fjernes med skattereformen. Som navngiver til iværksætterskatten og hovedkritikker af den skadelige skat, er vi begejstret for, at det nu står sort på hvidt, at iværksætterskatten skal fjernes. Derfor jubler den danske venture- og kapitalfondsforening, DVCA.

Afskaffet iværksætterskat – vil kickstarte vækst-virksomheder
27. maj. 2012
Endelig. Det er med stor begejstring, at DVCA - brancheforening for venture- og kapitalfonde samt business angels  - modtager  nyheden om, at den udskældte iværksætterskat nu forhåbentlig lægges i graven med regeringens  skattereform. DVCA har navngivet og været frontløber i kampen mod iværksætterskatten.

Europæiske investorer valfarter til venture- og kapitalfonde
15. maj. 2012

Penge strømmer for tiden fra europæiske investorer til venture- og kapitalfondenes investeringskonti. En dugfrisk årsrapport fra EVCA, som er venture- og kapitalfondsbranchen europæiske forening, viser, at hele 300 mia. kr. blev rejst til venture- og kapitalfonde i Europa i 2011. Det er det højeste fundraising niveau siden 2008 og svarer til en stigning på 80 pct. i forhold til 2010.

Regeringen nedsætter vækstbøden til vækstvirksomheder
25. apr. 2012

Skatteministeren har lyttet til kritikken og lemper det netop udsendte lovforslag om fremførsel af underskud til en højere på bundgrænse på 7,5 mio. kr. Vækstbøden burde dog helt forkastes, mener DVCA.

Ventureinvestorer vil investere mere i 2012
27. mar. 2012

Det syder og bobler i det danske venturemarked. Til trods for økonomisk nedgang og generel tørke i kapitallandskabet ser ventureinvestorerne positivt på 2012. En ny kvartalsanalyse foretaget af DVCA – den danske venture- og kapitalfondsforening og Vækstfonden viser, at hele 67 pct. af investorerne forventer at investere mere i 2012. Det på trods af uændrede forventninger til udviklingen i den økonomiske vækst.

780 mia. kr. kommer til København
05. mar. 2012
Det er mange milliarder, der mødes i dag, når årets Nordic Fundraising Summit, der er arrangeret af den danske venture- og kapitalfondsforening, DVCA, løber af stablen.

Et skridt på vækstvejen er flere internationale investeringer og mere risikovillig kapital. Derfor står den danske venture- og kapitalfondsforening, DVCA, igen i år i spidsen for årets Nordic Fundraising Summit, der i år bringer hele 780 mia. kr. til potentielle nye investeringer til Danmark.
Regeringsforslag sender vækstvirksomheder på flugt
01. mar. 2012

Regeringens planer om at begrænse muligheden for fremførsel af underskud rammer de danske vækstvirksomheder som et brag og sender mange ud af landet, viser ny undersøgelse fra DVCA. Et farvel til vækstvirksomheder og arbejdspladser bliver de benhårde konsekvenser af regeringens forslag, der vil betyde formindskede mulighed for fremførsel af underskud.

Iværksætterskatten bremser it-virksomheders vækst
10. jan. 2012

Mere end hver tredje danske it-virksomhed bliver direkte ramt af iværksætterskatten, viser ny undersøgelse. Det er et paradoks, at iværksættere bliver nødt til at afvise nye investorer på grund af iværksætterskatten, mener IT-Branchen og DVCA.

Kapitalfondsejede virksomheder skaber nye arbejdspladser
05. jan. 2012

Der er nye job på vej til det pressede danske arbejdsmarked. En ny undersøgelse viser, at virksomheder, der er ejet af kapitalfonde, forventer at tilbyde nye stillinger i de kommende år. Det er tredje undersøgelse i træk, der beviser kapitalfondenes evne til at kreere nye job.

Vækst og vokseværk hos kapitalfondsejede virksomheder
02. jan. 2012

2012 starter godt for kapitalfondsejede virksomheder. En ny undersøgelse afslører positive forventninger om øgede investeringer og høj organisk vækst i de kapitalfondsejede virksomheder i Danmark i de kommende år. Virksomhederne vil gå forrest og vise vejen ud af vækstkrisen.

Kapitalfondene vinder - igen
20. dec. 2011

Fuld frifindelse af ISS er endnu et nederlag til SKAT. Det er resultatet af Østre Landrets dom, hvor kapitalfondene bag ISS igen har forladt retten som vinder.

Ny dom bekræfter endnu en gang, at kapitalfondene handlede korrekt i sagen om servicegiganten ISS og skattebetaling. Dermed har SKAT endnu en gang tabt til kapitalfondene.

Ny EU-plan sikrer fremtidens venture-investeringer
13. dec. 2011

Ny EU-plan skåner venturefonde for omfangsrig regulering. Dermed sikres innovationsfinansieringen til de små og mellemstore virksomheder i Europa.

Glemt afskaffelse af iværksætterskat skuffer
03. nov. 2011

Trods løfte i regeringsgrundlaget er en afskaffelse af iværksætterskatten ikke at spore i regeringens nye finanslovsudspil.

Den altid udskældte iværksætterskat er ikke nævnt med et ord i regeringens nye finanslovsforslag. Den danske brancheforening for venture- og kapitalfonde, DVCA, er mere end ærgerlige over, at politikernes kritiske røster endnu ikke har ført til handling.

Finanslov sikrer skattekredit
03. nov. 2011


Dagens finanslovsudspil indeholder tiltrængt skattekredit til danske vækstvirksomheder. Udsigten til en skattekredit mødes med jubel fra den danske venture- og kapitalfondsforening, DVCA. 

DVCA: Skab vækst i virkeligheden
02. sep. 2011

Der er hårdt brug for forbedrede rammevilkår for Danmarks små og mellemstore virksomheder. Derfor er det bydende nødvendigt med et opgør mod vækstdræbende skatteregler og bureaukratiske regelsæt, så investorerne igen tør satse på danske vækstvirksomheder. Vi foreslår derfor 0-bureaukrati for iværksættervirksomheder.

Kapitalfonde har vækstformlen
23. jun. 2011

Kraftig vækst, rekordhøj omsætning og stigende beskæftigelse. DVCAs nye årsskrift dokumenterer, at 2010 bød på stor fremgang for de danske kapitalfondsejede virksomheder. Takket være kapitalfondenes aktive ejerskab omsatte virksomhederne for mere end 200 mia. kr. I en tid med recession bør det vække omtanke hos de politiske beslutningstagere at se sådan en governancemodel for vækst og indtjening.

Kapitalfonde øger åbenheden
23. jun. 2011

Kapitalfondenes samfundsansvar er stigende. De rekordhøje omsætnings – og beskæftigelsestal, som kan aflæses af DVCAs nye årsskrift, sætter nye standarder for fondenes dialog med omverdenen. Efter flot efterlevelse i 2011 årsskriftet opdaterer DVCA sine retningslinjer for ansvarligt ejerskab og god selskabsledelse i kapitalfonde, så de følger samfundsudviklingen.

Kvartalsanalyse: Spirende optimisme i venturebranchen
20. jun. 2011

Efter et par hårde år oplevede venturebranchen et tidligt forår. 1. kvartal af 2011 stod for den største kvartalsvise fremgang i investeringsaktiviteten siden finanskrisens start. Investeringerne steg med 15 % sammenlignet med 1. kvartal af 2010. Det viser en ny kvartalsanalyse fra Vækstfonden og DVCA, venture og kapitalfondsforeningen.

Ny søgemaskine finder pengene
07. jun. 2011
Hvor går du hen, når en god idé skal sættes i søen – og banken ikke vil lege med? Markedet for privat kapital kan være svært at overskue. Men nu ser en ny løsning dagens lys. Den danske venture – og kapitalfondsforening, DVCA, lancerer en ny søgemaskine, som på en let og overskuelige måde samler kapitalen på ét sted.
DVCAs kommentarer til Aftale om Danmark som vækstnation
27. maj. 2011
Regeringen og forligspartier er i dag blevet enige om en vækstreform "Danmark som vækstnation". DVCA arbejder for øget vækst blandt Danmarks små og mellemstore virksomheder og har derfor en indgående interesse i reformen.
Venturebranchen jubler over udsigten til en ny skattekredit
24. maj. 2011
Der tegner sig nu et stort politisk flertal for at indføre en ny skattekredit (negativ selskabsskat) inden sommerferien. En sådan kredit kan sikre succes til højteknologiske virksomheder med stort vækstpotentiale. I dag risikerer væksten at gå tabt på grund af lange og dyre udviklingsforløb.
Universitetsundersøgelse blåstempler danske kapitalfonde
06. maj. 2011
Kapitalfonde skaber mere vækst end mange virksomheder på fondsbørsen. Ny undersøgelse sætter en tyk streg under kapitalfondes evne for virksomhedsdrift.
27 veje til vækst
05. maj. 2011

DVCA præsenterer nyt katalog med 27 forslag til fremtidig vækst i Danmark.

Du kan læse vækstkataloget her

Ny vækstkredit sikrer forskning og udvikling i Danmark
05. maj. 2011
Iværksættes en ny ”vækstkredit” til højteknologiske virksomheder i Danmark, kan det sikre succes til virksomheder, hvis vækst i dag ofte bliver tabt på gulvet.
DVCA: Velkommen til bestyrelsen i Dansk Vækstkapital
08. apr. 2011

Bestyrelsen får ansvaret for fem. mia. kr. i risikovillig kapital til iværksættere og mindre virksomheder via venture – og kapitalfonde. DVCA håber, at pengene kommer hurtigt ud at arbejde til gavn for dansk vækst.

DVCA: Kvartalsanalyse: Venturebranchen gisper efter luft
28. mar. 2011

Mangel på risikovillig kapital. Ikke siden 2003 har venturebranchen investeret så lidt som i 2010. Det viser en ny analyse fra Vækstfonden og DVCA, venture – og kapitalfondsbranchen. Men analysen byder også på lyspunkter. Venturefondene investerer i stigende grad i nye vækstiværksættere. Og der er igen kommet gang i salget af venturefondenes porteføljevirksomheder.
Venture – og kapitalfonde jubler over ny vækstpakke!
13. jan. 2011
Danmark har brug for mere vækst-kapital. Derfor er det meget glædeligt, at regeringen og pensionsselskaberne nu stiller fem mia. kr. til rådighed for venture og små kapitalfonde.  Mere vækst-kapital og bedre rammevilkår for venturebranchen vil være et vigtigt skridt væk fra vækstkrisen.
Venture-virksomheder: Vækst kræver mere kapital!
12. jan. 2011

Bedre adgang til kapital er midlet, hvis Danmark skal undslippe vækstkrisens kvælertag. Det fastslår venture-finansierede vækst-virksomheder i en ny undersøgelse fra DVCA, venture – og kapitalfondsforeningen. Foreningen har positive forventninger til den ventede vækstpakke fra regeringen. Men skal den risikovillige kapital for alvor slippes fri, kræver det rammevilkår, som muliggør konkurrencedygtige afkast for investorerne.